Bästa smekmånadestinationer

Vilket är det perfekta resmålet för en smekmånad? I alla tider har kärlekens stad Paris varit nummer ett för nygifta. Här vimlar det av mysiga caféer där nygifta kan sitta och titta varandra djupt i ögonen. I kvarteren runt Montmartre finns många genuina ställen som ger den rätta Pariskänslan. Även om Paris passar som resmål alla årstider är våren och sommaren att rekommendera för de som vill strosa omkring i gränderna och hitta perfekta bakgrunder för era romantiska foton. En utflykt till Claude Monets vackra trädgård i Giverny rekommenderas!

Smekmånad i Italien

Bästa smekmånadestinationer

Italien har många platser som är perfekta för en smekmånad. I Venedig är det lätt att få en överdos av romantik genom att åka gondol på tu man hand eller strosa omkring i stadens gränder. Är ni intresserade av arkitektur, historia och vill ha stadsliv med liv och rörelse passar huvudstaden Rom bättre. Vill ni vara aktiva, men samtidigt njuta av gott vin och god mat är en cykelresa i vindistriktet Toscana perfekt. Efter att ha njutit av landskapet kan ni pusta ut vid en vingård eller på en trattoria i en liten by.

Paradisstränder för sol och bad

Bästa smekmånadestinationer

Långa stränder med kritvit sand, palmer som vajar svagt i den lätta brisen. Lata dagar där ni njuter av exotiska frukter och varandras sällskap. I den sammetsmjuka natten sitter ni tillsammans i gungfåtöljen i strandbrynet och ser på månen. Seychellerna har många och vackra stränder. Havet har den perfekta turkosa färgen och här och där – både på stranden och i vattnet – ligger vackert formade klippblock. Beroende på vilken ö i Seychellerna ni besöker kan ni välja mellan bungalows som ligger i strandbrynet eller lite lyxigare hotell med extra komfort.

Andra ställen där ni hittar vackra paradisstränder är till exempel Bora Bora i Franska Polynesien och Bali som även lockar med frodig natur och färgstark kultur. Om ni inte vill åka långt bort finns Grekland på närmare håll. Den grekiska övärlden har många små öar där ni fortfarande kan hitta gömda pärlor och där den berömda grekiska gästfriheten är äkta. Tilos är en liten ö som bjuder på små badvikar där ni kan vara för er själva. Koufonissi är ännu en liten ö där ni kan njuta av stillhet och vackra stränder.