Den viktigaste dagen i livet – din bröllopsdag!

För många par är bröllopsdagen en av de viktigaste dagarna i deras liv. Många par vill fylla dagen med så mycket som möjligt, dock kan detta bli både stressigt och dyrt. Kostnaderna skenar lätt iväg om ni inte planerar ordentligt. Med god planering och smarta tips kan du skapa ett magiskt bröllop, oavsett budget. Här ger vi dig några smarta spartips som kan hjälpa dig att planera ett oförglömligt bröllop utan behöva bli ruinerad.

Klänningen

Den viktigaste dagen i livet - din bröllopsdag!

En bröllopsklänning kan vara en dyr historia, framför allt med tanke på att den endast kommer att användas en gång. Om du inte vill spendera allt för mycket pengar på klänningen bör du kika närmare på lågpriskedjor som ASOS eller köpa en begagnad klänning på Blocket. Det finns även många ställen som hyr ut klänningar, men se till att vara ut i god tid. Utgå från din stil och välj en modell som du känner dig bekväm i.

Hår, smink och blommor

Den viktigaste dagen i livet - din bröllopsdag!

Många vill vara extra fina på sin bröllopsdag och anlitar därför både frisör och make-up artist. Om du bara anlitar personen i ett par timmar behöver det inte kosta så mycket, men om du ska gifta dig på en avlägsen ort kan det tillkomma både transport- och övernattningsavgifter. Budgetalternativet är att fråga nära och kära om de är duktiga på hår och smink alternativt om de känner någon som är det och som kan ställa upp för en billigare peng.

Blommor och dekoration är en utgift som oftast blir större än vad man tänkt sig. Om man nämner ordet brudbukett till en florist blir priset ofta det tredubbla. När det gäller blommor kan du spara mycket pengar. Budgetalternativet är att plocka blommorna själv om det är säsong, men dock kan kvaliteten variera. Du kan även gå och köpa dem samma morgon hos exempelvis en torghandel. Även blommor för bordsdekoration kan köpas samma dag om du vågar vara lite spontan.