Hur man kastar det bästa bröllopet någonsin

Gifta sig gör man förhoppningsvis bara en gång i livet. Detta gör dock att många blivande brudpar känner sig stressade inför den stora dagen. De vill att allt ska gå rätt till och att dagen ska bli så perfekt som möjligt. Dessutom är bröllop ofta dyra, och det är lätt att kostnaderna skenar iväg. Med god planering undviker ni både onödiga utgifter och stress. Använda gärna en bröllopsapp, eller inspireras av Instagram-hashtaggar för att planera den stora dagen. Här får ni inspiration och smarta tips för att fixa det bästa bröllopet någonsin.

Hur man kastar det bästa bröllopet någonsin

Förberedelser

Mycket kan förberedas i god tid innan. Tänk igenom dagen, och prioritera det som är viktigt. Ett tips är att hålla vigselceremonin kort för att inte trötta ut gästerna. Ringarna måste beställas flera veckor innan bröllopsdagen. Vigselringar kostar från ett par tusen till flera hundra tusen kronor beroende på modell. Ibland går det att komma lite billigare undan genom att beställa ringarna online. Kom på en personlig hashtag som ni kan ha för ert bröllop, och glöm inte att skicka ut save-the-dates och inbjudningar så tidigt som möjligt.

Den stora dagen

När bröllopsdagen börjar närma sig är det dags att planera mat, dryck och bröllopstårta. Mat och dryck är ofta den största utgiftsposten. För att hålla nere kostnaderna kan ni ha en buffé där ni lagar det mesta själva. Det finns många goda rätter och röror som kan förberedas dagen innan. När det gäller alkohol är det bästa att ha en bar till självkostnadspris om ni vill komma billigare undan, alternativt köpa alkoholen utomlands. Tänk på att beställa tårtan i god tid, minst fem dagar, innan den stora dagen.

Hur man kastar det bästa bröllopet någonsin

Bordsplaceringen är mycket viktig för att middagen ska bli så rolig och trevlig som möjligt. Planera denna i god tid. Att ha en fri bordsplacering är sällan bra. Gör en vacker skylt som ni sätter upp i entrén. På själva dagen är det viktigt att ni tar er tid och hälsar på alla gäster. De har alla kommit för att fira er, och ni bör därför se till att ta er tid att välkomna alla en och en. Sist men inte minst, se till att njuta av den stora dagen, och ha kul!