Hur undviker man svårigheter när man planerar ett bröllop?

Din bröllopsdag är kanske den allra viktigaste dagen i ditt liv. Därför är det bra att planera det flera månader i förväg, vissa börjar redan ett år innan. Med tusentals detaljer att tänka på, så som bordsduk, sittplatser och design av inbjudningskort är det inte konstigt om något går fel. Starta då med att göra en lista på allt som behöver göras, så att du undviker de vanligaste fällorna. Här får du tips på hur du hanterar några av de vanligaste problemen när du planerar ett bröllop, samt hur du handskas med familjeproblem.

Hur undviker man svårigheter när man planerar ett bröllop?

Familjekonflikter

Det händer att klänningen slits under repetitionen. Då kan ett kit innehållande sömnadssats vara till hjälp. Se bara till att tråden matchar klänningen i färg. På så sätt är du förberedd och behöver inte få ett utbrott på din kära mamma till exempel. Att arrangera sittplatser är något du ska ta din tid med. Om du har familjemedlemmar som inte kommer överens kan det vara smart att placera dem långt ifrån varandra. Förutom interna familjekonflikter är det inte ovanligt att ha bråka lite med den egna fästmannen. Gå på en dejt som en paus från planerandet.

Mer tips på hur du undviker problem

När din budget är tajt kan det vara svårt att veta var kompromisserna ska göras. Kanske måste du ändra din gästlista eller göra förändringar i menyn. Har du gått över budgeten är situationen annorlunda och åtgärder måste vidtas direkt. Det bästa vore att sitta ner och skriva ner dina utgifter och eliminera där det är möjligt, till exempel extra personal. På tal om gästlistan, oinbjudna gäster är något som många inte planerar in. Ett tips är att specificera på inbjudningskortet innan, om en vän kan följa med.

Hur undviker man svårigheter när man planerar ett bröllop?

För att du ska undvika att inte få respons på dina inbjudningar kan du skicka med ett kuvert där din adress finns med. Genom att sända ut förfrågningar lång tid i förväg kan man också förhindra att detta sker. På så sätt får du så många svar som möjligt, utan att behöva ringa upp varje enskild individ. Om ni har beslutat er för att ha ert bröllop utomhus är förstås vädret ett orosmoment. För att förbereda dig på oväntat regn kan du kontakta dina arrangörer och se hur de handskas med detta.