Information om bröllopsdagen Inte att missa

Det bästa sättet att skapa ett magiskt bröllop är att planera det i detalj. Ditt bröllop är inget du vill lämna åt slumpen. Tänk på att det är detaljerna som avgör stämningen på den stora dagen. Det handlar inte om hur mycket saker och ting kostar, utan snarare om hur välplanerade och genomtänkta de är. Små personliga bordsdekorationer, roliga aktiviteter på bröllopsfesten eller en vacker gästbok som gästerna kan skriva sina lyckönskningar i är exempel på fina detaljer som kommer göra ert bröllop oförglömligt. Se bara till att planera allt i god tid.

Planering

Information om bröllopsdagen Inte att missaBörja med att sätta er ner och diskutera hur ni vill att just ert bröllop ska vara. Litet och personligt? Stort och glittrigt? Avslappnat? Det finns oändligt många olika sorters bröllop. Det viktigaste är att denna dag symboliserar er och er kärlek. Strunta i alla ”borden” och inkludera bara sådant som ni själva verkligen vill ha med. När ni har bestämt er för det övergripande temat är det bara att börja göra en lista med allt som behöver fixas och bokas. Ju tidigare ni kan boka lokal, make-up artist, band och annat desto bättre.

Detaljerna

Planera på detaljnivå. Små, men viktiga detaljer, inkluderar bland annat inbjudningskort, bordsplaceringskort, blommor på borden, mikrofon för talarna, transport från vigsellokalen till festlokalen, ljussättning, högtalare, klädkod för gästerna, smink och hår för bruden samt mycket mer. Gör gärna ett körschema där ni går igenom dagen samt dagarna innan i detalj. Lämna inget åt slumpen, och ha gärna en plan B om något inte skulle gå som tänkt. Testa så mycket som möjligt, exempelvis maten och håruppsättningen, i god tid innan den stora dagen, så att ni kan ändra om det behövs.

Bruden är i centrum under bröllopsdagen och för många brudar är det viktigt att få känna sig som en prinsessa just denna dag. För att maximera upplevelsen måste alla detaljer planeras och testas. Klänningen, sminket och håruppsättningen ska med fördel testas innan den stora dagen. Många gillar även att boka in lyxiga ansiktsbehandlingar och manikyr dagarna innan. Tänk dock på att inte testa några nya ”mirakelkurer” dagarna innan bröllopet eftersom du inte vet hur just din hud reagerar. Håll dig till skönhetsprodukter som du vet fungerar för dig.