Välj sminkning till ditt bröllop

Smink är en viktig del av bröllopsdagen för de flesta kvinnor (och vissa män). Du vill säkert visa dig från din vackraste sida när familj och vänner kommer för att fira och gratulera. I den här artikeln tipsar vi om vad du kan tänka på vid val av makeup, samt några saker du kan göra för att underlätta men också maximera din look. Steg ett är hur som helst att fundera ut vilken stil du vill ha och hur den passar ihop med klänning och skor.

Välj sminkning till ditt bröllopVissa delar av bröllopssminkningen kräver lite mer planering och framförhållning. En sak som kan vara värt att ha i åtanke är åtgärder som till exempel estetisk tandvård, för att få ett extra vackert leende, med skinande vita tänder i jämna rader. Antagligen kommer det ju att bli en hel del leenden under dagen. Läs mer här om estetisk tandvård och vad det kan innebära. Tänk på att i så fall boka din behandling i god tid innan den stora dagen.

Ta hjälp av ett proffs

Även om du är en fena på att sminka dig till vardags är bröllopet ett av dessa tillfällen där många väljer att ta hjälp av en professionell makeupartist. På det viset kan du koppla av, fokusera på annat och njuta av stunden. Även val av makeupartist bör du göra med viss framförhållning. Vanligtvis ingår en provsminkning när det gäller bröllopsmakeup, för att du ska känna dig helt nöjd och trygg inför bröllopsdagen. Leta gärna fram exempelbilder som artisten kan låta sig inspireras av.

Val av stil

Välj sminkning till ditt bröllopVare sig du lägger din egen makeup eller bokar in en makeupartist gäller det att tänka över vad det är för känsla du är ute efter och vilken färgpalett du vill använda. Ett tips är att hålla dig nära det smink du använder vanligtvis, och främst jobba med att framhäva dina bästa drag, som till exempel käkben, ögon eller läppar. Sminkningen ska matcha din stil i övrigt, som kan vara till exempel romantisk, klassisk, stilren eller modern. Tänk också på andra praktiska saker, som vattenfast mascara och val av manikyr.